Translate

dimarts, 4 d’agost del 2015

SALENQUES, TEMPESTATS, ANETO.



LA CRESTA DE LES CRESTES.... (diuen)

Finalment hi anem, tothom diu que és la clàssica boníssima, llarga, vivacs, acabant de nit...
La meteo per dissabte tarda no és molt bona però decidim pujar a dormir a peu de cresta.
Després d'uns riures, un bon pateo i perdre una esterilla arribem al vivac. El dia s'ha aclarit i ens queda una nit genial, inversió tèrmica i gens de fred.
Quan es fa de dia ens llevem, un mini esmorzar i gas, a veure com va... Anem tirant bé i ràpid fins que la liem, veiem un friend enganxat i decidim tirar per allà, hi arribo, no el puc xapar, i en poso un parell de meus, surto a la dreta ben encigalat, escalo uns 10 mts i veig que no és per aquí, desgrimpo i de nou empalmem amb la ruta, això em serveix per mirar-nos-ho més bé. Fem el llarg de 30 mts de IV+ amb pitons i d'aquí al cim del Margalida fàcil. Seguim pel fil de la cresta cap al Tempestats, aquí és molt evident i fàcil, mengem, bevem, fumem i gas cap a l'Aneto, la festa continua!!
Fins a la bretxa del Tempestats senzill, ens plantem sota l'espalda de l'Aneto, busquem el pitó perdut, el trobem i gas amunt. Un altre llarg de 30 mts fàcil i cap a cim. Ens encigalem un parell de cops, trobem alguna fita i sortim just sota el cim. Des d'aquí al cim de l'Aneto no té perdua ni complicació.
Cim de l'Aneto, cervesa, cigarro, selfie i avall. Tres hores més tard i jo ultrapetat arribem al refu de la Renclusa, cervesa, cigarro i avall a buscar el bus, el pu... ens marxa just davant nostre, res a fer, seguim per la carretera, trobem un pastor prop d'un cotxe i li demanem que ens baixi, la resposta és: no, en tinc per estona... 15 minuts més tard ens baixa a buscar i ens deixa al parking.

Cresta poc evident, fàcl embarcar-se, possible fer-la en el dia. Impossible d'escriure els llargs i la ruta.
Material: corda de 30, algún friend fins al nº1 i 4 cintes.
vivac, esterilla tallada...

vivac guapo

una posta de sol genial

a la cresta de salenques

en algun lloc de la cresta

del margalida al tempestats.. molt guapo aquest tram

la cresta

espalda de l'aneto i l'aneto.

cim i final de cresta.